1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Vaníliás lazacfilé, rosé boros gyümölcsmártással recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Csak most lettem figyelmes az Év Rosé Bloggere játékfelhívásra. Bevallom, nem szeretek játékokra nevezni, de már régóta a fejemben volt egy lazacos ötlet, és ez a játék most feladta a pontot az i-re, és nekiálltam. Egy könnyed tavaszi, nyári halétel receptje született meg, amit még belassulva is össze lehet rakni 30 perc alatt.



Vaníliás lazacfilé, rosé boros gyümölcsmártással

Hozzávalók 2 főre:
A halhoz: 2 db. 160 g-os lazacfilé, pici só, csipet vanília őrlemény, 1 mk rózsabors, 10 g vaj, 1 ek extra szűz olívaolaj (pl. Alchimia Olívaliget)
TIPP: Az Alchimia olívaolaj mind a spárgához, mint a halhoz igen jól illik.
A salátához: 60 g rukkola, 60 g zöld spárga, 100 g parázsburgonya, só, 30 g vaj, víz
+ vinaigrette öntet a salátára
A gyümölcsszószhoz: 100 ml félédes rosé bors, 15 g méz, 100 g vegyes erdei gyümölcs (málna, szeder, ribizli), 5 g vaj
+ 25 g parmezánsajt


A burgonyát alaposan megmossuk, és picit sós, vajas (30 g) vízben puhára pároljuk. Majd lehűtjük.
A spárgát megtisztítjuk, az ehető részét 3 cm-es darabokra vágjuk, és forrásban lévő vízben 6 percig pároljuk. A spárgasípokat az utolsó 2 percben tesszük csak a vízbe. Leszűrjük, lehűtjük.
A rukkolát összekeverjük a burgonyával, és a spárgával, majd vinaigrette öntettel ízesítjük.
Sütőpapírból készítünk két batyut, ezek közepébe tesszük a halfiléket.
A sót összekeverjük a vanília őrleménnyel, és ezzel fűszerezzük a halat.
A rózsaborsot durvára törjük, és rászórjuk a filére.
A filék mellé teszünk kevés vajat és olívaolajat, majd a batyukat lezárjuk (pl. fogpiszkálóval összetűzzük).
220 fokos előmelegített sütőben 8 percig pároljuk a lazacot. Nem többet, mert így lesz krémes az állaga.
A mártáshoz a bort beforraljuk a mézzel, majd amikor már harmadára redukálódott, hozzáadjuk a gyümölcsöt, és pépesre pároljuk.
A mártást szitán átpasszírozzuk, majd 5 g vajjal beforraljuk.
A mártást a halra locsolva kínáljuk citrom helyett.
A parmezánt finomra reszeljük, és üres serpenyőben megpirítjuk. Az így kapott sajt ropogóst rátördeljük a salátára.

A jelentkezés feltétele, hogy kitegyem ezt a képet. Sajnos, nem volt egyértelmű, mit kell belinkelni hozzá, ezért mindent iderakok. Ha van kedvetek, látogassatok el a rendezvényre ti is!


A rendezvényről bővebben: http://borkulturakft.hu/rosaliarosegarden_44





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL