1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Vörös sügér kuszkusz salátával recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



A Vörös Homár halkereskedésben most a vörös sügért választottam a heti halreceptemhez. A vörös sügér jó omega-3 értékkel rendelkező, alacsony kalóriatartalmú, kifejezetten ízletes, jó állagú tengeri halféle. Bőröstől serpenyőben sütve, vagy grillezve a legfinomabb szerintem. Nem is bonyolítottam magát a halat, inkább egy különleges, ám de egyszerű köretet választottam mellé.


Vörös sügér

Hozzávalók 2 főre:
A halhoz: fejenként egy-egy vörös sügér (kifilézve, fejenként 2 filé), só, tört színes bors, olívaolaj, ½ citrom leve
A kuszkuszhoz: 1 csésze kuszkusz (225 ml-es csésze), 1 csésze zöldségalaplé, ½ citrom leve és reszelt héja, csipet só, tört színes bors, ½ chili, 1 csokor friss koriander levél, 40-50 g lilahagyma, 1 db grapefruite, 3 ek olívaolaj


A kuszkuszhoz az alaplevet összekeverjük az olívaolajjal, citromlével, reszelt citrommal, sóval, borssal.
A kuszkuszt egy tálba tesszük, ráöntjük a forró levet, majd azonnal lefedjük, és 10 percig hagyjuk, hogy magába szívja a nedvességet.
Ekkor összekeverjük, hogy szemeire essen.
A hagymát, a chilit finomra aprítjuk, a koriander leveleit letépkedjük, és belekeverjük a kuszkuszba.
A grapefruitot kifilézzük, szintén beleforgatjuk a salátába.
Jól összeérnek az ízek, ha egy éjszakát hagyjuk a salátát pihenni.
Fogyasztás előtt, frissen sütjük ki serpenyőben a FRISS halat.
A halfiléket átöblítjük, majd leitatjuk róluk a felesleges nedvességet.
Sózzuk, tört színes borssal fűszerezzük mindkét oldalukat.
Egy serpenyőben olíva olajat hevítünk, először a halat a bőrös oldalával lefelé helyezzük a forró olajba.
Egy lapos fakanállal érdemes a halat a serpenyő aljához nyomni, hogy ne pöndörödjön fel.
3-4 percig sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalukat is 2-3 percig sütjük.
Ha készen van, még a serpenyőben ráfacsarjuk a citrom levét.
Frissen, forrón tálaljuk a salátával.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL