1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Medvehagymás doveri nyelvhal recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



A Vörös Homár halkereskedés közbenjárásával a http://ocean-cowboy.blog.hu/ halgasztronómiai blog oldalára készítettem el ezt a csodás receptet. Nem szerettem volna túlbonyolítani, bár lehet, hogy mégis úgy tűnik. A doveri nyelvhal és a laposhal félék könnyen és szépen formázható tekercs alakúra.


Medvehagymás doveri nyelvhal

Hozzávalók 2 főre:
A rizottóhoz: 1 ek extra szűz olívaolaj, 1/2 ek vaj, 125 g risotto (arborio) rizs, tört színes bors, csipet só, 1 citrom reszelt héja, 1 tk citromlé, 6-10 medvehagyma levél, 70 ml száraz fehérbor, 400-450 ml zöldségalaplé, 1 ek reszelt parmezán, 40 g mascarpone
A halhoz: 3 db doveri nyelvhal filé, só, tört színes bors, 9 medvehagyma levél, olívaolaj
+ sárgarépa, tökmagolaj, chili


A vajat és az olajat egy kis lábasban felhevítjük, majd rászórjuk a rizst
Üvegesedésig pirítjuk, majd felöntjük a borral.
Hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon.
A medvehagyma leveleket nagyon finomra aprítjuk, ha lehet, pürésítjük, és belekeverjük a rizsbe a sóval, borssal, citromlével és héjjal együtt.
Folyamatosan keverve pároljuk a rizst.
Mindig csak kevés alaplével öntjük fel.
Kb. 20-25 perc alatt készül el véglegesen az étel.
Közben a 3 filét kiterítjük.
Sóval, tört színes borssal fűszerezzük, medvehagyma levéllel befedjük.
Majd a filéket feltekerjük, kettévágjuk, és fogpiszkálóval összetűzzük.
Egy serpenyőben olíva olajat hevítünk, és kisütjük benne a tekercseket.
Az első oldalukat 3-4 percig, majd megfordítjuk, és a másik oldalukat 2 percig sütjük.
A risottóhoz apróra vágott, vagy gömb alakúra formázott sárgarépát, tökmagolajat, és aprított chilit adunk még. A halat citromlével locsoljuk meg.







Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL