1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Chilis grillezett tintahal recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 


Végre kijutottam a budaörsi halpiacra, és tudtam friss tintahalat vásárolni, mert a friss az igazi. A nagy kedvenceimmel, chilivel, fokhagymával, és petrezselyemmel ízesítettem.

 

grillezett tintahal

Hozzávalók 2 főre: 40 dkg friss tintahal (szépia), 3 ek extra szűz olíva olaj, só, tört színes bors, chili, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss petrezselyem, 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve

 

grillezett tintahal

A tintahalakat (tisztított) mossuk meg, majd alaposan itassuk fel róluk a vizet. Dugjunk a közepükbe óvatosan egy szélesebb pengéjű kést, majd a kés lapján lévő részeket vágjuk be 2-3 helyen srégen.
Sózzuk, borsozzuk.
Hevítsük fel az olajat egy grillserpenyőben, és tegyük rá a tintahalakat.

grillezett tintahal

A chilit és a petrezselymet aprítsuk fel, a fokhagymát reszeljük le.
A tintahalat 4-5 perc után fordítsuk meg.
Nem szabad túlsütni, mert akkor gumiszerű lesz.
A tintahalat szórjuk meg a chilivel, a fokhagymával, és forgassuk át így őket 1-2 percig.
Amikor elkészültek, szórjuk rá a petrezselymet, a citromhájat is, és még a forró serpenyőben locsoljuk rá a friss citromlevet is.
Frissen, forrón tálaljuk salátával.

 

Gluténmentes, amennyiben az elkészítése folyamán a gluténmentes ételkészítés szabályait betartjuk, valamint a felhasznált alapanyagok sem tartalmaznak glutént.

TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/- Fehérjetartalom: 33 Vitaminok:
A-vitamin, B3-vitamin, C-vitamin, E-vitamin
Zsírtartalom: 16
Kalória / 1 adag: 314 Kcal Rosttartalom: 0 Ásványi anyagok:
kálium, mangán, szelén
Szénhidráttartalom: 2
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva. Az étel gluténmentes, tejmentes, tojásmentes diétás étrendbe illeszthető.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL