1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Garnélás árpagyöngy rizotto recept

Nyomtat Email



Nem a hagyományos értelembe vett rizottó, hisz se nem rizs, se nem kellett 30 percet keverni, viszont sokkal egészségesebb, és ez nálam már eleve piros pont. Gyorsan elkészíthető, mirelit borsóból egész évben, de tavasszal, a friss és zsenge borsóból a legfinomabb.


Garnélás árpagyöngy rizotto

Hozzávalók 1 főre: 1 ek extra szűz olívaolaj, 125 g tisztított garnéla, 1 gerezd fokhagyma,  ½ mk chili pehely (vagy ízlés szerint), 1 ek halszósz (kihagyható), 20 g vaj, 130 g zsenge borsó (pl. mirelit), 80 g árpagyöngy, só, alaplé vagy víz, ½ -1/2 ek aprított menta és citromfű


A garnéla legyen szoba hőmérsékletű.
Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben, majd reszeljük bele a fokhagymát, és 3-4 perc alatt pirítsuk át rajta a garnélákat, amiket chili pehellyel ízesítsünk, és halszósszal.
Ha készen van, tegyük félre a garnélákat, és tartsuk melegen.
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vajat, majd a borsót is.
Szórjuk rá az átmosott, átválogatott árpagyöngyöt, 1-2 percet pirítsuk, majd bő kétszeres vízzel (vagy alaplével) öntsük fel. Sózzuk. Várjuk meg, míg felforr, majd fedjük le, vegyük a lángot takarékra, és pároljuk meg az ételt.
Ha készen van, keverjük vissza hozzá a garnélákat, és az aprított zöldfűszereket is.
TIPP: Ehhez az ételhez az alábbi zöldfűszereket tudom még ajánlani: petrezselyem, metélőhagyma, koriander.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ