1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Mentás, kecskejoghurtos borsófőzelék recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 



Egy kecskefarmról rendeltem mindenféle finomságot, többek között kecskejoghurtot is. Érdekes módon, sokkal finomabb, mint emlékeimben élt (egyszer már kóstoltam, és akkor nem jött be). Ezt a finomságot most egy egyszerű borsófőzelékhez használtam fel. Jól tettem.


Mentás, kecskejoghurtos borsófőzelék


Hozzávalók 2 adaghoz:
600 g zsenge borsó
annyi víz, ami ellepi
1 mk Himalája só
150 ml kecskejoghurt
2 csapott ek natúr burgonyapehely
20-25 levél friss menta

A borsót feltesszük főni annyi vízben, ami ellepi. Sózzuk.
A zsenge nyári borsót nem kell sokáig főzni, 10-15 perc bőven elég.
Ha készen van, egy nagy merőkanálnyit kiveszünk egy aprítóba, és hozzáadjuk az összes többi hozzávalót. Krémesre turmixoljuk.
A pürével besűrítjük a maradék borsót.
Én tükörtojással ettem.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL