1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Tejfölös cukkini főzelék recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Többnyire a tökhöz hasonló főzeléket szoktam a cukkiniből főzni, de most nem vágytam a kapros érzetre. Finoman felkockáztam a saláta cukkinit, ressre pirítottam, és tejföllel behabartam. Friss petrezselyemmel fűszereztem.


Tejfölös cukkini főzelék



Hozzávalók 2 adaghoz:
3 szál újhagyma a zsenge zöldjével együtt, felkarikázva
1 ek extra szűz olívaolaj
20 g vaj
600 g saláta cukkini apróra kockázva

víz
120 nl sűrű tejföl
1 csapott tk GMO mentes kukoricakeményítő
zöld petrezselyem


Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a saláta cukkinit (kisebb méretű, zsenge, a héja is ehető) kis kockára vágjuk.
Egy wokba vagy szélesebb, mélyebb serpenyőbe tesszük a vajat, az olajt, és az újhagymát, elkezdjük dinsztelni.
Majd hozzáadjuk a cukkinit, és csak így magában dinszteljük, pirítjuk.
Nem sózzuk, mert akkor levet engedne, és ebben a főzelékben az az egyik lényeges szempont, hogy a cukkini ress, roppanós maradjon.
Amikor elértük ezt az állagot, ráöntünk kb. másfél deci vizet, rottyantunk rajta egyet, sózzuk, majd behabarjuk a keményítős tejföllel.
Habarás. Tegyük a keményítőt egy kis tálba, öntsünk rá 2 ek vizet, keverjük el, majd ezt követően dolgozzuk bele a tejfölt. A főzelék levéből merjünk a tejfölre keveset, keverjük át (hőkiegyenlítés), majd így keverjük bele a főzelékbe. Pillanatok alatt besűrűsödik, és már készen is van.
Tetszőleges feltéttel tálaljuk, aprított petrezselyemmel megszórjuk.







Hozzászólások  

 
#1 Sarudiné Enikő 2015-12-02 14:16
Egyszerű, gyors, isteni!!!! Köszönöm a receptet! :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL