1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Sárgarépás vöröslencse főzelék recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 3
GyengeLegjobb 



Nagyon szeretem a vöröslencsét. Nemcsak finom íze miatt, de azért is, mert könnyen, és gyorsan elkészíthető. A hideg évszakokban leginkább főzeléket főzök belőle, nem volt ez másként most sem. Mivel mindenbe szeretek valami plusz zöldséget belerejteni, most reszelt sárgarépával dúsítottam.


A főzelék mellé tálalt snidlinges barna rizses húsgolyó receptjét ITT találod!


Sárgarépás vöröslencse főzelék


Hozzávalók 3 adaghoz:
25 g vaj
80 g aprított vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
100 g reszelt sárgarépa
200 g vöröslencse
víz
100 ml paradicsomlé
100 ml tejszín (én rizstejszínnel főztem most)

½ mk őrölt csemege fűszerpaprika
1 mk nádcukor


A vajon elkezdjük dinsztelni a hagymákat a répával együtt.
Annyi vizet öntünk rá, ami ellepi.
Amikor a víz elfőtt, ráöntjük az átmosott lencsét, és a lencse űrtartalmához képest háromszoros mennyiségű vízzel felöntjük.
Sózzuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és közepes hőfokon főzni kezdjük.
Ha szükséges (a lencseszemek még kemények) adunk hozzá még apránkét vizet.
Belekeverjük a paradicsomlevet is, és a paradicsom savasságát egy kis kanál nádcukor hozzáadásával enyhítjük.
Ha megfőtt a főzelék, szép sűrű, belekeverjük a tejszínt is, átkeverjük, és 20-30 másodpercet még rotyogtatjuk, utána azonnal levesszük a tűzről.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL