1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Vörösbab főzelék szilvalekvárral recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 




Nóóóórmális, erre mondják ezt. Viszont bátran kijelenthetem, hogy teljes tudatában voltam cselekedetemnek, és biztos voltam a sikerben. A 100 %-os, cukormentes (Szatmári, vagy Bánfi féle) szilvalekvár remek ízt ad ennek a főzeléknek, és nem utolsó sorban kellemes szaftot.


Vörösbab főzelék szilvalekvárral


Hozzávalók 2 adaghoz:
100 g vöröshagyma vékonyan felszeletelve
2 gerezd fokhagyma zúzva
2 ek olaj (olíva pl.)
1 csapott tk őrölt római kömény
csipet cayenne bors

1 tk cukor
500 g előfőzött lecsepegtetett vörösbab konzerv
150 ml paradicsomlé
1 ek 100 %-os, cukormentes szilvalekvár (Szatmári vagy Bánfi féle)
2-4 db egész tojás


A hagymákat az olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a fűszereket a són kívül.
1 percet pirítjuk, majd hozzáadjuk a babot, a paradicsomlevet, 1 dl vizet, és a lekvárt.
Jól elkeverjük, és ízlés szerint sózzuk.
Addig rotyogtatjuk, amíg a folyadék szószos állagú lesz.
A végén beleütünk fejenként 1-2 egész tojást, és a babban (már nem keverjük ekkor) hagyjuk tükörtojás állagúra főni.
Ennyire egyszerű :-)








Hozzászólások  

 
#1 PO 2015-09-23 21:11
És kész!
Bevallom, azért lehettem ilyen gyors, mert a publikáció megjelenésére már túl voltam a bab beáztatásán.
Köszönöm, Rita, nagyon különleges&vagá ny lett! :))
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL