1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Kókusztejes, édesburgonyás sárga lencse recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Bár főzelék állaga van ennek az ételnek, inkább egy gazdag, laktató lencsés egytál étel. Ez egy abszolút multi-kulti étel lett, hiszen majdnem olyan, mint az indiai dhal, de thai curry pasztával ízesítettem.


A sárga lencse főként bio vagy reform üzletekben kapható, nem túl drága alapanyag. Alacsony a glikémiás indexe, és önmagában véve a kalória értéke sem túl magas, tehát diétás étrendbe is illeszthető (ebben a receptben azért a kókusztejszín miatt ez annyira nem érvényesül). Gyakran javasolják, hogy főzés előtt legyen beáztatva pár órára, de szerintem ez felesleges, így is megfő 30-35 perc alatt. Szárazon lencse formájú, főzve a sárgaborsóra hasonlít az állaga, de ízében a diós íz érvényesül, másabb, finomabb.


Kókusztejes, édesburgonyás sárga lencse


Hozzávalók 3-4 adaghoz:
1 ek olaj (pl. kókuszolaj vagy dióolaj)
50 g apróra vágott vöröshagyma
50 g apróra vágott angolzeller
1 csapott teáskanál vörös, thai curry paszta
200 h sárga lencse (megmosva)

1 tk nádcukor
kb. 7-8 dl víz
150 ml kókusztejszín
250 g darabolt, megsütött édesburgonya
1 marék bébi spenót
1 db lime



Egy edényben felforrósítjuk az olajat, majd rászedjük a hagymát és az zellerszárat. Kis vizet öntünk rá, így nem ég le, hanem párolódik.
Majd hozzáadjuk a curry pasztát, átforgatjuk a zöldségeket, majd belekeverjük az átmosott lencsét.
Felöntjük 6 dl vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a cukrot, és hagyjuk, hogy a lencse felszívja a vizet.
Majd hozzáadjuk a kókusztejet, és folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet is, és a megfőtt, darabolt édesburgonyát is.
Addig főzzük, amíg főzelék állagú nem lesz, és a lencse megpuhul.
Legvégül beleforgatjuk a spenótleveleket is.
Tálaláskor limeal, kókusztejszínnel ízesítjük még.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL