1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Kapros, uborkás burgonyafőzelék recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



Nekem semmi bajom a hagyományokkal, és jóllakom egy burgonyafőzelékkel, de sokkal jobban szeretem, ha megnyalhatom utána mind a tíz ujjamat is. Mifelénk ecettel ízesítik a krumplifőzeléket, és innen jött az ötlet az ecetes, csemege uborkához, amihez már értelem szerint csatlakozott a friss kapor is.


Kapros, uborkás burgonyafőzelék


Hozzávalók 6 főre:
1 kis fej vöröshagyma
2 ek hidegen sajtolt napraforgó olaj

1500 g tisztított burgonya
víz
1 babérlevél
1 kis csokor friss kapor
200 g csemege uborka
200 ml tejföl (zsíros)
1 tk kukoricakeményítő



A tisztított burgonyát felkockázzuk. A főzelékhez szerintem a 2x2 cm-es kockák illenek a leginkább, de vághatod, amekkorára szeretnéd.
Egy fazékban felhevítjük az olajat, majd rászedjük a nagyon finomra vágott hagymát. Megdinszteljük.
Hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
Sózzuk, hozzáadjuk a babért, és puhára főzzük.
Közben a csemege uborkát vékony csíkokra vágjuk, a kaprot pedig finomra vágjuk.
Ha megfőtt a burgonya, kiveszünk belőle egy merőkanálnyit, és összeturmixoljuk a tejföllel és a keményítővel.
Ezt a masszát visszakeverjük a főzelékbe, és 2-3 percig kevergetve főzzük.
Utána levesszük a tűzről, és belekeverjük az uborkát és a kaprot.
Mennyei eledel.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL