1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Kukoricás zöldbab főzelék recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 



Amióta éttermi konyhát vezetek (Köles), azóta számtalan, néha meglepő párosítású főzeléket főzök. Meglepő módon az új kombinációk nem váltanak ki meghökkenést, sőt már várják is tőlem, tőlünk, hogy különleges legyen a napi főzelék. Nos, ez a tejfölös zöldbabfőzelék nem egy nagy újdonság, de az, hogy csemegekukoricát adunk hozzá, az már hoppácska. Kellemesen édeskés, könnyed nyári főzelék, amit télen is elkészíthetünk mirelitből.


Kukoricás zöldbab főzelék

Hozzávalók 3 adaghoz:
1 kis fej vöröshagyma
1 ek olívaolaj
1 dl víz + a főzéshez
1 tk só
500 g csemege-kukorica(szem)
6-700 g tisztított zöldbab (ceruzabab is lehet)
200 ml sűrű, házi tejföl
1 púpos teáskanál (gmo mentes) kukoricakeményítő
aprított snidling
1 kezeletlen citrom reszelt héja



TIPP: Nyáron érdemes friss, nyers, édes zsenge kukoricát használni. A kukoricáról egyszerűen vágjuk le egy nagyobb pengéjű késsel a szemeket, és mérjünk ki 500 grammnyit belőle. Minden más szezonban jó minőségű, mirelit kukoricát használhatunk.
Egy lábosba tegyük a finomra vágott hagymát, az olajat, és egy deci vizet.
Adjuk hozzá a sót, majd pároljuk a hagymát üvegesre, addig, amíg a vizet el nem párologja.
Ekkor hozzáadjuk a kukoricát, és a felvágott zöldbabot, átkeverjük, majd bő 10-15 percen át, fedő nélkül pároljuk. Időnként átkeverjük.
Amikor már ress a zöldbab, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és forralunk rajta egyet.
Ekkor gyakorlatilag már majdnem készen van a főzelék.
Érdemes kóstolni, és abban a pillanatban befejezni a főzést, amikor nekünk megfelelő állagú a zöldség. Van, aki teljesen puhán, van, aki ressen kedveli. Érdemes azért nem szétfőzni a főzeléket.
Egy száraz keverőtálba tesszük a keményítőt, erre öntünk fél deci hideg vizet, majd azonnal csomómentesre keverjük egy habverővel.
Ebbe keverjük a tejfölt, és a reszelt citromhéjat.
A forró főzőléből a tejfölbe merünk egy merőkanálnyit, elkeverjük, majd a habarást belecsorgatjuk a raguba.
Pár perc alatt, folyamatosan kevergetve besűrítjük a főzeléket.
Lehúzzuk a tűzről, és aprított snidlinggel tálaljuk.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL