1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Kókusztejes finomfőzelék recept – a nagyon finom-főzelék

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 


Mostanában nagyon rákaptam a kókusztejes főzelékekre. Egyfelől, amikor lehet, kerülöm a tejtermékeket, másfelől kókusztejjel tényleg sokkal finomabb pár főzelékféle. Igaz ez a menzák rémére, a finomfőzelékre is, amit rettenetesen el lehet rontani, ha valaki csak úgy hűbelebalázs módjára csapja össze. Na, ez velünk nem történhet meg.


Kókusztejes finomfőzelék recept – a nagyon finom-főzelék

Hozzávalók 4 főre:
2 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma finomra aprítva
400 g sárgarépa tisztítva
400 g burgonya tisztítva
400 g karalábé tisztítva
400 g zsenge zöldborsó (mirelit is jó)
2 kis gerezd fokhagyma

1 ek nádcukor vagy nyírfacukor
víz
300 ml kókusztej
2 tk kukoricakeményítő (GMO mentes)
1 csokor petrezselyem


A vöröshagymát nagyon finomra aprítjuk, a fokhagymát lereszeljük.
A sárgarépát, a karalábét, és a burgonyát kis kockára vágjuk.
A borsót, ha mirelit, kiengedjük.
Egy lábosban az olajon üvegesre dinszteljük a vöröshagymát.
Majd rászedjük először a sárgarépát, és a karalábét.
TIPP: A zsenge zöldségekből a legfinomabb ez a főzelék.
6-7 percet dinszteljük a zöldségeket, ez alatt kiengedik a finom ízeiket.
Majd hozzáadjuk a burgonyát is, ismét 5 percig dinszteljük.
Végül hozzáadjuk a zöldborsót is.
Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
Sózzuk, hozzáadjuk a cukrot, és a fokhagymát is.
Addig főzzük, amíg roppanósan puha nem lesz.
Ekkor a keményítőt kikeverjük a kókusztejjel csomómentesre.
A habarásba teszünk egy merőkanál főzőlevet, így kiegyenlítjük a különböző hőmérsékletű folyadékok hőmérsékletét, majd ezt csorgatjuk a főzelékbe.
Alaposan átkeverjük, besűrítjük.
Amikor elkészült, belekeverjük a finomra vágott petrezselymet is.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL