1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Kókusztejes, brokkolis karfiolfőzelék recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

Talán mondanom sem kell, hogy vannak olyan ’diétás’ ételek, amik sokkal finomabbak, mintha klasszikusan készítenénk el. Tej helyett például használhatunk kókusztejet a főzelékekbe, a karfiol izét például kifejezetten kiemeli.  És ha már kókusztej, akkor a chili, és a bazsalikom sem maradhatnak el.


Kókusztejes, brokkolis karfiolfőzelék


Hozzávalók 4 főre:
1 fej karfiol (rózsáira szedve kb. 800 g)
1 fej brokkoli (rózsáira szedve kb. 800 g)
60 g vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál curry keverék
1 evőkanál kókuszzsír
200 ml kókuszkrém
víz
35 g kukoricakeményítő

chili
bazsalikom
pirított szezámmag


A zöldségeket megmossuk, rózsáira szedjük.
A vöröshagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát lereszeljük, és egy lábosban a kókuszzsíron megdinszteljük őket.
Megszórjuk a curryvel, kicsit pirítjuk, majd először rászedjük a karfiolrózsákat.
Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, és félig megfőzzük.
Közben sózzuk.
Majd hozzáadjuk a brokkoli rózsákat, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd hozzákeverjük a kókuszkrémet is.
Kis lángon, puhára főzzük.
Ha megfőttek a zöldségek, a keményítőt kikeverjük egy deci vízzel, és ezzel sűrítjük be a főzeléket.
Tálaláskor pirított szezámmaggal, aprított chilivel, bazsalikommal dekoráljuk.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL