1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Kéksajtos, brokkolis burgonyafőzelék recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 


Azt azért tudnotok kell, hogy a kéksajtot önmagéban szeretem, belekeverni valamibe nem. Mégis hallgattam a ’nyomásra’, és így készült ez a különleges, de nagyon finom ízű főzelék brokkolival megszínezve.


Kéksajtos, brokkolis burgonyafőzelék

.



Hozzávalók 6 főre:
1500 g burgonya
1-2 kisebb babérlevél
víz

800 g brokkoli (1 fej)
200 g házi tejföl
110 g kékpenészes sajt (lágyabb, kevésbé romás fajta)
1 csapott ek kukoricakeményítő



A burgonyát meghámozzuk, egyforma kockákra vágjuk.
A brokkolit rózsáira szedjük, a torzsa lágyabb részeit meghámozzuk, kockára vágjuk.
A burgonyát feltesszük vízben főni. Annyi vizet öntsünk rá, mi 2-3 ujjnyival magasabban ellepi a burgonyát.
Sózzuk, beletesszük a babérlevelet.
Amikor félig puha, hozzáadjuk a brokkolit, és készre főzzük.
A brokkoli szinte szétfő, és zöld színűre színezi az ételt.
A sajtot összeturmixoljuk a tejföllel, és a keményítővel, hogy ne maradjanak benne csomók.
A főzelék levéből adunk ehhez a szószhoz egy merőkanálnyit, összekeverjük, majd így sűrítjük be a főzeléket.
Ha nem lenne elég sűrű (én nem szeretem nagyon sűrűn), akkor vagy önmagával sűríthetjük (2 merőkanálnyit leturmixolunk, majd visszaöntünk), vagy egy kis kikevert keményítőt adunk még hozzá.  





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL