1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Narancsos, sárgarépa főzelék recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 




Télen sokkal kevesebb főzeléknövény áll rendelkezésünkre, ezért érdemes a fűszerekkel játszani, ha izgalmas főzelékeket szeretnénk az asztalunkra varázsolni. A sárgarépa remek alanya a kísérletezésnek.


Narancsos, sárgarépa főzelék

Hozzávalók 4 főre:
1000 g tisztított sárgarépa
40 g vaj
2 ek olíva olaj
1 szál póréhagyma
1 mk szárított kakukkfű vagy 1 ág friss

1 ek nádcukor
1 db narancs reszelt héja és kifacsart leve
150 ml tejszín
1 púpos tk kukoricakeményítő
zöldségalaplé vagy víz


A pórét karikára vágjuk.
A sárgarépát kisebb kockákra aprítjuk.
Egy lábosban felhevítjük a vajat az olajjal, majd rászedjük a pórét. Megfonnyasszuk.
Ekkor rászedjük a kockára vágott sárgarépát, sózzuk, kakukkfűvel fűszerezzük, és közepes lángon, folytonos keverés mellett félpuhára dinszteljük.
Ekkor megszórjuk a cukorral, karamellizáljuk, majd felöntjük az alaplével, vagy vízzel.
Annyi folyadékot öntsünk rá, hogy 3 ujjnyival ellepje a zöldséget.
Megpároljuk, de nem főzzük szét a répákat.
A keményítőt kikeverjük a szoba meleg tejszínnel, és egy merőkanál főzőlével, majd belecsorgatjuk a főzelékbe. Besűrítjük.
Végül hozzáadjuk a narancslevet, és héjat is.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL