1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Tejszínes spenót, szafaládéval recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 

 

Egy sűrű, tavaszi napon, amikor egész nap kint játszok a gyerekeimmel a kertben, akkor igazán jól jön, hogy ez az spenótos étel recept, ami pillanatok alatt elkészül.

 

Hozzávalók 2 főre: 50 dkg friss spenótlevél, 1 ek zsiradék (én kókuszzsírt használtam), 2 gerezd fokhagyma, só, 1,5 dl tejszín (főző, lehet növényi alapú is), 1,5 dl tej, 1 ek liszt, 2 szafaládé
Ételallergia tipp: Növényi, pl. szója főzőkrémmel készítve tejmentes (én így készítem). Lisztérzékenyek rizsliszt, vagy kukorica keményítő felhasználásával gluténmentesre is elkészíthetik.

Tejszínes spenót, szafaládéval recept

A spenótleveleket alaposan mossuk meg, majd szedjük le a szárait.
A zsiradékon picit dinszteljük meg a zúzott fokhagymát, majd szedjük rá a spenótleveleket.
Jobban járunk, ha egy nagyobb, magasabb falú serpenyőben készítjük el, aminek van fedője is.
Tegyük rá a fedőt, és hagyjuk, hogy a levelekről lehulló vízben, és a saját gőzében megfőjön a spenót. Ez kb. 10 perc.
Ezt követően sózzuk meg ízlésünk szerint.
Egy laposabb fakanállal törjük össze a leveleket. (Én így szeretem, de le is lehet turmixolni, és akkor olyan lesz az állaga, mint a mirelitből készülőké).
A lisztet keverjük ki a tejjel csomómentesen, majd keverjük a spenóthoz.
A tejszínt ezt követően adagoljuk a spenóthoz.
Hagyjuk, hogy besűrűsödjön.
A szafaládéról szedjük le a bőrét, majd vágjuk karikára.
Tegyük a szafaládé szeleteket a főzelékre, tegyük rá a fedőt, és már csak takarékon főzzük kb. 5-6 percig.
Jó étvágyat hozzá!




Hozzászólások  

 
#2 Rita Konyhája 2010-04-30 14:18
Én tejszínnel jobban szeretem. És én nem szoktam (magamnak) leturmixolni, viszont azt tapasztalom a fiaimnál, hogy ők jobban eszik pépesítve. De ez a legkevesebb. Csak egyék.
Idézet
 
 
#1 Kulcsarné Erőss Kinga 2010-04-30 12:50
Szia Rita !!
Ma reggel első utam a piacra vezetett és vettem friss spenótot.Mivel gyerekem egyik kedvenc kajája ez lessz ma az ebéd.Ez eddig csak tejjel szoktam de így tejszinnel is nagyon finom lett. kösz a tippet.ÜDV.KING A
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL