1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Tökfőzelék recept

Nyomtat Email

 

A tökfőzelék nem tartozik a kedvenceim közé. Sőt. De a gyerekeimnek el szoktam készíteni. Sőt. Meg is kóstolom közben, és jó az íze. Akkor meg miért is nem szeretem? Nem értem?

 

Hozzávalók 2-3 főre: egy kb. másfél kilós tök, 1 fej vöröshagyma, kevés zsiradék, só, egy csokor kapor, 2 tl tejföl, 1-2 ek liszt, pici pirospaprika
Ételallergia tipp: Gluténmentesen is elkészíthető, ekkor liszt helyett étkezési (lehetőleg bio) kukoricakeményítővel helyettesítsük a lisztet, vagy kukoricaliszttel.

Tökfőzelék recept

A tököt meghámozzuk, kikaparjuk a belét (magházát), megmossuk, majd tökgyalunk lereszeljük.
Megsózzuk, kicsit hagyjuk állni, majd jól kinyomkodjuk a levét.
A hagymát vágjuk apró kockára, és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk.
Rászedjük a tököt, és fedő alatt, pici vízzel felöntve (kb. 1/2-1 dl) megpároljuk. Ez elég gyorsan megvan.
A tejfölt kikeverjük a liszttel, és a piros paprikával.
TIPP: Lisztérzékenyek a keményítőt keverjék bele a tejfölbe.
A főzeléket levesszük a tűzről, majd behabarjuk a tejföllel.
Visszatesszük a tűzre, rádobjuk az apróra vágott kaprot, és egyet rottyantunk rajta.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS