1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Főzelékek

Tarka-barka zöldbabfőzelék recept

Tarka-barka zöldbabfőzelék receptEzt a főzeléket a szükség, és a leleményesség szülte. 3 főre kellett főznöm, de a zöldbab jelentős részét egy óvatlan pillanatban megsemmisítették a kisfiaim. Így került bele sárgarépa is, ami csak még finomabbá tette.

Fokhagymás karalábé főzelék recept


Fokhagymás karalábé főzelék receptEz a főzelék akkor jó igazán, ha zsenge, azaz nem fás karalábéból készül. A megszokottól ellenkezően karikára vágtam, és párolással készítettem. A fűszereknek köszönhetően nagyon finom, könnyű lett a végeredmény. Rántott hagymakarikákat ajánlok hozzá.

Kolbászos babfőzelék recept fűszeresen

Kolbászos babfőzelék recept fűszeresenNagyon ritkán készítek babfőzeléket, de akkor tetemes mennyiséget. Amit nem eszünk meg, lefagyasztom. Legutóbb kolbásszal és finom fűszerekkel tettem ízletesebbé, és gazdagabbá, így egy tartalmas egytálételt ehettünk.

Zöldbabfőzelék másképp recept

 

Zöldbabfőzelék másképp receptA zöldbabfőzelék egy tipikus tejfölös habarással készülő étel. Némi praktikával közel azonos íz hatás érhető el akkor is, ha egy csepp tejkészítmény sem kerül bele. Ráadásul gluténmentes, így liszt érzékenyek, illetve hipoallergén diétát folytatók is fogyaszthatják.

Zöldborsó püré recept

Zöldborsó püré receptA zöldborsót, ha finom, zsenge, érdemes püréként is elkészíteni. A selymes, lágy püré, olyan lesz, akár egy krém, amitől sokkal mutatósabb lesz a főzelék.

Tejszínes tavaszi főzelék recept

Tejszínes tavaszi főzelék receptPár évvel ezelőtt elgondolni sem mertem volna, hogy sárgarépás főzeléket egyek. Azért jó, hogy az élet, és vele együtt én is változok. Mert változni jó, és ez a főzelék is nagyon finom.

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL