1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Főzelékek

Egyszerű zöldborsó főzelék recept


Egyszerű zöldborsó főzelékTavasszal egyik kedvenc főzelékem a borsófőzelék. A zöldborsó annyira finom zöldségféle, hogy szerintem egyáltalán nem kell agyonbonyolítani, hanem ki kell élvezni a természetes ízeit.

Zsenge karalábéfőzelék recept


Zsenge karalábéfőzelék Húsvétra készülődök. Főztem egy kis füstölt combot, és valahogy megkívántam mellé a karalábéfőzeléket. A főzelék most franciásan, tejszínnel beforralva készült, és a pároláshoz egy kevés sonkalevet is felhasználtam. Sonka, és posírozott tojás jól illik hozzá.

Hideg édeskömény főzelék recept


Hideg édeskömény főzelékAz édeskömény émelyítő, ánizsos ízét nem kedvelem, ezért többnyire hőkezelem, hiszen így jelentősen veszít az aromájából. Most hideg, joghurtos, citromos főzeléket készítettem belőle.

Kókusztejes ceruzabab főzelék recept


Kókusztejes ceruzabab főzelékMár többször is írtam, hogy a thai konyha ízvilága közel áll hozzám, éppen ezért csak idő kérdése volt, hogy egy klasszikus főzeléket is elkészítsek ilyen fűszerezéssel. Ízekben gazdag, glutén, és tejmentes főzelék, így speciális diétán lévők is bátran fogyaszthatják.

Sóska főzelék recept


Sóska főzelék35 év és kb. 2300 recept után elkészítettem életem első sóskáját. Rettenet emlékeimet legyűrve, igyekeztem a sóska élettani hatásaiból erőt merítve belevágni az első sós-kalandba. Sikerült.

Finomfőzelék 2 recept


FinomfőzelékA retro menza korszakból maradt ránk ez a nevében finom főzelék, amit sokan nem kedvelnek. Bevallom, én sem szerettem a menzán, mert se íze, se bűze nem volt. Azóta már tudom, hogy a finomfőzelék lelke a sok zsenge zöldség (tavasszal kell készíteni), és az elkészítési módja. Most egy modernebb formában készítettem el, amivel a hétköznapi étkezés is ünnepivé tehető.

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL