1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Sajtkosár, sajttál recept

Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 

 


Sós előételeknek, pástétomoknak, salátáknak a tálalására használhatjuk fel ezt a könnyen elkészíthető sajtkosarat. Amellett, hogy nagyon mutatós, ehető is a tálka.

 

Sajtkosár, sajttál

Hozzávalók: trappista sajt, serpenyő

Hevítsünk fel egy kerámia bevonatos serpenyőt (jelen esetben én a Delimano palacsintasütőmet használtam), és amikor már forró, reszeljük rá szép kör alakban a sajtot (trappista tökéletes erre a célra).

Amikor szép piros a sajt, azonnal tegyük át egy széles lapáttal egy fejre állított müzlis tálra, és óvatosan formázzuk rá egy tiszta konyharuha segítségével.

A sajtkosarat szintén lehet forró sütőben készíteni, de a Dealimano palacsintasütőben sokkal gyorsabban, és nem utolsó sorban energiatakarékosabban elkészíthető. Ha kisebb korongokat készítünk, egyszemélyes sajtkosarakat is készíthetünk, amikbe előételként kínálhatjuk a padlizsánt.
Figyeljünk oda, mert másodpercek alatt megkeményedik a sajt.




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Add a Startlaphoz