1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

A kígyó ezer arca – uborkasaláta, ahogy még nem készítettük

Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Az uborkát főként nyersen esszük, és többnyire salátának felhasználva készítjük el. Nekem többnyire az a gondom a hagyományos pucolással, szeleteléssel, hogy túl vastagok az uborkaszeletek, és így nem mutatnak olyan szépen. Nemrégiben viszont hozzájutottam egy lengővillás hámozóhoz, amivel nem csak hogy hajszál vékonyra, de mintásra is szeletelhetem kedvenc salátám alapanyagát, a kígyó uborkát.


Sőt mi több, ezzel a hámozóval vékony, hosszúkás csíkokra is felszeletelhetem, amitől még izgalmasabbá tehető a zöldség. Elárulom, ezzel a hámozóval szinte mindent lereszelhetünk. Az ultra vékony szeletelésnek köszönhetően a zöldségek sokkal többnek mutatnak, és nagyon sok folyadékot kiengednek magukból, amitől sokkal intenzívebbek az ízek.

 

Fogyasszon Ön is minél több nyers zöldséget, és meglátja, szervezete hálás lesz.

Hámozó
A lengővillás hámozó szeletelő részének két oldalán egy-egy dekorációs
kiszúró található, amikkel virág alakúra faraghatjuk az uborkát.

Hámozó
Csak nyomjuk a dekorációs kiszúrót a zöldség tetejébe, majd húzzuk
lefelé határozott mozdulattal. Így kis vájatok készíthetők. A gyerekek
például szeretik, ha ötletesen adunk nekik zöldséget. Ha vastagabbra
szeljük, pl. késsel az uborkát, szép virágokat kaphatunk így.
Hámozó
Az ultra vékony uborkaszeletek elkészítéséhez csatlakoztassuk a
hámozót a tartórészéhez. A hámozó nyelét fogjuk, a tartórészt finoman
nekifeszítjük a munkalapnak, és már szeletelhetünk is. A kicsi darabokat
tűzzük villára, és így fejezzük be a reszelést.
Hámozó
Az uborkaszeleteken szinte át lehet látni, olyan vékonyak. És ezzel a
módszerrel valóban kétszer annyi salátát készíthetünk, mintha a
hagyományos módokon szeletelnénk.
Hámozó

A hámozóval csak simán a hámozó funkcióval hosszúkás csíkokra is
szeletelhetjük az uborkát, amitől új arcot adhatunk salátáinknak. Csak
helyezzük a hámozót a zöldséghez, majd laza toló-húzó mozdulatokkal,
a kezünket fel sem emelve nagyon gyorsan szeleteljük fel.

Hámozó
Ugye milyen csodásak? És fél uborkából lett ekkora adag!



Hozzászólások  

 
#4 lasancz istvánné 2015-02-19 17:30
Mióta megvettem a hámozót a levesbe ezzel hámozom a zöldségeket és én így nagyon szeretem.
Idézet
 
 
#3 Mészáros Pál Balázsn 2011-07-02 17:39
Nekem is van de azóta csak ezzel tudok bármit hámozni és nem utolsó sorban mindig díszítek.Az asztalra azóta csak így teszek ételt.
Idézet
 
 
#2 Solymosi Lászlóné 2010-05-21 17:53
Tavaly nálunk a piacon árulták ezt a hámozót, bemutatóval együtt. Vettem rögtön kettőt, egyiket az anyukámnak. Azóta mindketten csak ezzel hámozunk. Sajtot például melegszendvicsr e csak ezzel tudok szeletelni. Nagyon szeretem.
Egyben szeretnék gratulálni az oldalhoz!
Üdv: Judit
Idézet
 
 
#1 Domokos Edit 2010-05-19 17:40
Nagyon tetszik, azt hiszem még a héten személyesen megnézem
valahol, mert szeretem a kezembe venni amit megveszek.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Add a Startlaphoz