1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Ételallergia és intolerancia

Főzelékek, levesek sűrítése lisztérzékenyeknek


Gluténmentes főzelékek sűrítéseSajnos a gluténallergia egyre több embert, és családot érint. Sőt mi több, a felnőtt kori allergia sok esetben nem hasi tüneteket produkál, hanem fejfájással, migrénnel párosul, nők esetében pedig komoly hormonális problémákkal járhat együtt. Nézzük most, hogy milyen módszerekkel sűríthetünk ételeket, ha lisztérzékenyek vagyunk, vagy ha nem szeretnénk azok lenni.

Segítség, lisztérzékeny van a családban – tünetek


Segítség, lisztérzékeny van a családban – tünetekA családok életében igen komoly problémát jelenthet, ha kiderül, ételallergiás valaki. Bármilyen allergia is legyen, mindegyik súlyos lemondásokat, áldozatokat, és a főzés területén is komoly változtatásokat von maga után.

Kik a legveszélyeztetettebbek az ételallergiák kialakulásában

Bár erre a kérdésre nincs konkrét válasz, mégis elmondható, hogy vannak olyan tényezők, amik erősen befolyásolják az ételallergiák kialakulását: stressz, helytelen táplálkozás, környezetszennyezés, örökletesség. Ám mégis a kisgyerekek vannak a legnagyobb veszélyben.

Ételallergia, táplálék intolerancia

Sajnos, napjainkban egyre többet hallani ezekről a betegségekről. Talán nincs is már olyan család, akinek az ismeretségi körében ne lenne legalább egy olyan érintett, akinek a mindennapjait megkeserítik az állandó diéták, és lemondások. Sajnos, bármelyik életszakaszban kialakulhatnak, ezért jó, ha tudjuk, mik is ezek a betegségek, és hogyan nyilvánulnak meg.

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL