1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Éltető alapanyagok

Top 5 olcsó, téli vitaminforrás


Télen a szervezetünk jobban kívánja a tápláló, inkább szénhidrátokban gazdag ételeket. Ám ne hagyjuk ebben az évszakban sem 'éhezni' a szervezetünket, adjuk meg neki a megfelelő mennyiségű és minőségű vitaminokat, ásványi anyagokat, és rostokat.

Miért tesz jót nekünk az előkelő spárga fogyasztása?


spárgaMinap egy idősebb úrral találkoztam a zöldséges pultnál, aki egy csomag spárgát szorongatva a bevásárlást intéző hölgyektől kérdezgette, hogy főzhetné meg. Meglepetten láttam, hogy nem segített senki a bácsinak. Ez adódhat abból is, hogy siettek a hölgyek, és nem értek rá a kérdéssel foglalkozni. Viszont azt megfigyeltem, hogy míg minden spárgatudásomat igyekeztem átadni a bácsinak, hogy nem tett egy csomag spárgát sem a kosarába.

Saláták – természetes segítség a tavaszi fogyókúrákhoz


salátaTavasszal már az első zöldségek között jelennek meg. Mintha a természet is segíteni akarna a szokásos tavaszi diétákban. Mindegyik fajára jellemző az alacsony energiatartalom, és a magas rosttartalmuk miatti telítő hatás. De óvva intek mindenkit a csak salátalevelek ropogtatásától a súlycsökkentés céljából! Mivel szénhidrátot szinte alig tartalmaznak, hamar kínzóan farkaséhesek leszünk utánuk.

Sóska - az üdítő immunerősítő


sóskaValahogy nekem a sóskáról mindig az iskolai menza jut eszembe. Már a folyóson tudtuk, hogy mikor lesz a klasszikus sóskamártás főtt krumplival. A jellegzetes illat és az ebédről kijövők bánatos arca mindent elárult. Legalább annyira intenzíven utálta az iskola népe, mint a spenótot. Így felnőtt koromra egy zöld (inkább nem írom le milyen zöld), cukros, meghatározhatatlan ízű rossz ebéd fogalom maradt meg bennem. Folytatáshoz klikkelj a cikkre!

Gránátalma, a szuper gyümölcs


gránátalmaEzzel az érdekes gyümölccsel 14 évesen találkoztam először egy orosz tengerparti nyaralás alkalmával. Szocsi piacát bejárva két emlékkép ragadt meg nagyon: az újságpapírba (Pravda) csomagolt húsok és a gránátalma látványa. Ez utóbbival a kezemben éppen akkor készült a fotó, amikor megrökönyödve kérdem. Mi ez?

Ezerarcú táplálékunk a burgonyaBlue belle burgonyaKrumpli, burgonya, pityóka, földialma, földiparadicsom, kolompér, kutyatök...Aligha akad még egy olyan növény, amelyet ennyi névvel illetne a néphagyomány. Az Újvilágból származó növény táplálkozásunk és kultúránk elengedhetetlen része.

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL