1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Bio, reform alapanyagok

Mi a tápióka


tápiókaA tápióka egy apró szemű, fehér gyöngy, amit a kasszáva nevű növény gyökeréből kivont, szárított keményítőlisztből készítenek. Nálunk a reform és a vegetáriánus konyha karolta fel, a nyugati gasztronómiában a design konyha egyik kedvelt hozzávalója. Nedvesség hatására átlátszó gyöngyökké alakulnak, és bekocsonyásítják a folyadékot.

Hatékony kalciumpótlás kalcitonnal

kalcitonAz oszteoporózis, azaz ismertebb nevén csontritkulás katasztrofális méreteket ölt ma szerte a világon. A tej, és tejtermékek „hatékonyságáról” mára már kiderült, hogy nem teljesen fedik a valóságot. Nem csak az számít ugyan is, hogy valamiben mennyi kalcium van, hanem hogy az emberi szervezet mennyire képes azt hasznosítani, beépíteni a csontokba. A kalciton erre kínál természetes megoldást.

Minden nap zabolátlan energiával, zabitallal

zabitalItt most nem mennék bele abba, hogy a tej milyen káros hatásokkal is van az emberi szervezetre. Annál inkább azt szeretném bemutatni, miért javaslom a zabital beiktatását a mindennapi étkezésünkbe.
Sajnos, ami jó – azaz finom, sok esetben nem egészséges. Viszont az is igaz, hogy ami egészséges, az lehet nagyon finom is. Egyszerűen csak nyitottság kérdése az egész.

10 érv a csicseriborsó mellett

csicseriborsóCsicseriborsó, bab, lencse…Sokan ismerik ezt a gyermekdalt, de igazából a modern táplálkozásban, sajnos, nem túl „divatos” ez az arab világban jellegzetes, igen egészséges borsóféle. Szerencsére a bio, és reform konyha újra felkarolta a csicseriborsót, és már speciális üzletekben bárki könnyedén beszerezheti.

Köles - életerő minden szemben

Afrika jelentős részén az éhség az úr. Legtöbbször csak köleskása kerül az ottani emberek asztalára. Az afrikaiakon először az tűnik fel nekünk, hogy vékonyak, nagy a hasuk, de gyönyörűek a foguk, és a hajuk. Ezt a kölesnek köszönhetik. Fejlődésben lévő gyermekek számára javasolt a köles rendszeres fogyasztása.

Pihe-puha tészták amaránttal recept

Az amaránt Dél-Amerika legősibb gabonája. Több ezer éves története során kifejezte a gazdagságot, az egészséget, és vallási rítusok keretében, különös tisztelettel fogyasztották. Mint majd minden gabonának, az amarántnak is volt pár 100 éves hanyatlása, ám termesztése sohasem szűnt meg véglegesen. Napjainkban már Európában is termesztik.

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL