1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Egészség konyha

Vegetáriánus étrend pro és kontra

Írta: Rita Konyhája

2015 március 15., vasárnap 08:13


Vegetáriánus étrend pro és kontraA vegetáriánus étrend világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Követői első sorban az egészséges étrend kialakítása miatt döntenek e mellett az étrend mellett, de az okok mögött lehet elvi, erkölcsi, vallási, környezetvédelmi, és egyéb megfontolás is. Bár az alapvetően növényi táplálkozás valóban egészséges, és számos pozitív hatása van, érdemes ezt is tudatosan megtervezni. Egy rosszul vagy hiányosan megtervezett vegetáriánus étrendnek veszélyei is vannak.

Top 5 olcsó, téli vitaminforrás

Írta: Rita Konyhája

2015 január 24., szombat 08:14


Télen a szervezetünk jobban kívánja a tápláló, inkább szénhidrátokban gazdag ételeket. Ám ne hagyjuk ebben az évszakban sem 'éhezni' a szervezetünket, adjuk meg neki a megfelelő mennyiségű és minőségű vitaminokat, ásványi anyagokat, és rostokat.

0

Miért tesz jót nekünk az előkelő spárga fogyasztása?

Írta: Rita Konyhája

2013 május 27., hétfő 10:52


spárgaMinap egy idősebb úrral találkoztam a zöldséges pultnál, aki egy csomag spárgát szorongatva a bevásárlást intéző hölgyektől kérdezgette, hogy főzhetné meg. Meglepetten láttam, hogy nem segített senki a bácsinak. Ez adódhat abból is, hogy siettek a hölgyek, és nem értek rá a kérdéssel foglalkozni. Viszont azt megfigyeltem, hogy míg minden spárgatudásomat igyekeztem átadni a bácsinak, hogy nem tett egy csomag spárgát sem a kosarába.

Saláták – természetes segítség a tavaszi fogyókúrákhoz

Írta: Rita Konyhája

2013 április 25., csütörtök 05:12


salátaTavasszal már az első zöldségek között jelennek meg. Mintha a természet is segíteni akarna a szokásos tavaszi diétákban. Mindegyik fajára jellemző az alacsony energiatartalom, és a magas rosttartalmuk miatti telítő hatás. De óvva intek mindenkit a csak salátalevelek ropogtatásától a súlycsökkentés céljából! Mivel szénhidrátot szinte alig tartalmaznak, hamar kínzóan farkaséhesek leszünk utánuk.

1

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL