1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

A jó napirend megelőzi az elhízást

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb Egy jó napirenddel nagyobb valószínűséggel lesz eredményesebb a gyermeknevelés és válik a csemete egészséges felnőtté. Egy ideális nap része egy közös családi étkezés, a gyermek iránti általános érdeklődés és persze fontos a tévé előtt eltöltött idő korlátozása is – mindezzel jelentősen csökken a gyermekkori elhízás veszélye.

 

 

A legnagyobb német egészségbiztosítási pénztár, az AOK családok körében végzett reprezentatív vizsgálata kimutatta, hogy sokkal nagyobb valószínűséggel alakul ki túlsúly, cukorbetegség és szívbetegség azoknál a gyermekeknél, akik olyan családban nőnek fel, amely nem tartja fontosnak a rendszeresen ismétlődő és meghitt együttléteket. Viszont már néhány egyszerű rituálé is hozzájárulhat ahhoz, hogy a gyermekek egészséges felnőttekké váljanak, teljesen függetlenül attól, gazdag vagy szegény szülők csemetéiről van-e szó, mivel étkezési szokásaink alapvetően a gyermekkorban tanultaktól függnek.

A tanulmány folytatását ITT olvashatja el.

Tartalmi partnerünk a www.babafalva.hu.

 

Rita megjegyzése a cikkhez
A rendszeres táplálkozás, a kialakított napirend azért is fontos, mert a gyerekek így nagy valószínűséggel nem fognak egész nap rágcsálni. Ha a napirend szerint leülünk az asztalhoz, egyrészt jóllakik a gyerek, másrészt mi felnőttek kontrollálhatjuk, mit és mennyit eszik. Az egész napos rágcsálással kapcsolatosan az a legnagyobb baj szerintem, hogy olyan, "nem maszatolós" dolgokat nyomnak a legtöbben praktikussági megfontolásokból a gyerekek kezébe, amik csak kalóriák, és nem táplálnak. Tulajdon képen a rendszertelenséggel mi magunk nevelhetünk elhízott, vitaminhiányos gyerekeket. Legyen meg az ideje a reggelinek, és minden más étkezésnek. A gyerekek hosszú távon meghálálják ezt nekünk.

 
Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL