1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Étteremben kisgyermekkel

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 


A nyár beköszöntével a kisbabás családok is útra kelnek. A nyaralás ideje alatt rendszeresen eszik a család étteremben, ám ha kisgyermekekkel utazunk, nem mindegy, hogy milyen étteremben és mit. Ehhez foglaltuk össze a babák és tipegők nyári táplálásról a legfontosabb tudnivalókat.

 

Étteremben, strandon
Ma már több bababarát ill. családbarát szálloda, étterem közül is választhatunk. Az etetőszék, pelenkázási lehetőség, játszóház az étteremben vagy játszótér az udvaron mind kellemesebbé teszik az étkezést – nemcsak a kisgyermeknek, de a szülőknek is. Bababarát éttermekbe gyakran járnak kisgyermekes családok, így biztosan tolerálják a picikkel együtt járó zsivajt és rendetlenséget is.


Ha tehetjük, tájékozódjunk előre az étlapról is: milyen gyermekmenük vannak, 1 éves kor alatt pedig az üveges babaételek választékáról is érdeklődhetünk. Így előre látóan tud készülni a család olyan ételekkel, amit a pici biztosan megeszik.
Külföldön érdemes akár kész babaétellel készülni, hiszen az ott megtalálható ételek közül nem biztos, hogy szívesen adunk bármit is a gyermekünknek. Lehetséges, hogy az ételekben másfajta baktériumok találhatók meg, mint amihez a gyermek hozzászokott, és ez betegséget (hányás, hasmenés) okozhat, ami akár az egész nyaralást is elronthatja.
A strandokon található kifőzdék, lángos sütők, palacsintázók, cukrászdák biztosan nem a baba-pocaknak lettek kitalálva. Ezek az ételek túl zsírosak, túl fűszeresek, tehát nehezen emészthetőek. Az egy éves kor alatti kisgyermek szervezete ilyen típusú tápanyagra még nincs felkészülve, a hirtelen terhelés hányást-hasmenést is okozhat.


A cikk folytatásában olvashat a babák nyári étvágytalanságáról, és arról is, mi a teendő, ha a kicsi elcsapta a hasát, és baj van: A cikk folytatásához klikkeljen a tovább gombra...

Tartalmi partnerünk a www.babafalva.hu
Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL