1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Hozzátáplálás elkezdése és baba receptek

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


A baba és a mama életében is nagy esemény az első falat szilárd étel. Éppen ezért kezdő anyukákban rengeteg kérdés merül fel ezzel kapcsolatban: mikor kezdjük, honnan tudom, hogy készen áll-e a babám, hogyan kezdjem?

 

Mikor kezdjem?

Ha anyatejet eszik: A Magyar Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégium útmutatója 6 hónapos korig a kizárólagos anyatejes táplálást javasolja. Az anyatej mennyiségi és minőségi összetételében is a csecsemő legjobb tápláléka, egyes összetevőinek koncentrációja alkalmazkodik a növekvő csecsemő igényeihez. Kalóriatartalmában is biztosítja az optimális fejlődést, és a benne lévő immunanyagok segítenek a betegségek megelőzésében, könnyebb legyőzésében.
Ha tápszert kap: az említett útmutató ebben az esetben is a szilárd ételek bevezetését 6 hónapos kor táján javasolja, mivel a tápszeres baba bélrendszere sem érettebb a szopizó babáénál. 4 hónapos kornál korábban semmiképpen sem javasolt megkezdeni a szilárd táplálék adását.
Honnan tudom, hogy a babám készen áll-e?
A lehetséges válaszokat, és a hozzátáplálás elkezdésének módjait  itt olvashatja el: http://babafalva.hu/hozzataplalas-elkezdese/

Tartalmi partnerünk a Babafalva.

Baba receptek:
Bébiétel receptek 5 hónapos kortól
Bébiétel receptek 7 hónapos kortól
Bébiétel receptek 8 hónapos kortól

 
Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL