1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Tippek, jó tanácsok, szabályok

Hogyan vegyük rá a gyerekeket a zöldség evésre


Amikor az egészséges táplálkozásra való nevelése kerül szóba, gyakran hallani a szülök panaszát, hogy a gyerek nem akar zöldséget és gyümölcsöt enni. Ha a témára rákeresünk, akár az Interneten, sok különleges, esetenként vicces és furcsának tűnő praktikával lehetünk gazdagabbak. Amiket ki lehet próbálni, mert hiszen melyik kisgyerek ne örülne egy katica mintájú szendvicsnek. De ha a mindennapos zöldség és gyümölcsfogyasztásra szeretnénk a legkisebbeket tartósan ránevelni, akkor érdemes sokkal kitartóbbnak, és következetesebbnek lennünk.

Bővebben...

Válogatósság a túlélés záloga, avagy hogyan fogadtassuk el az új ízeket a gyerekekkel


Válogatós gyerekA szomszédos óvodában sokszor megfigyelem, hogy a délután a kijövő gyermekek kezében sokszor valami csillogó, és zörgős zacskó van „nasi” gyanánt, szinte gyümölcsöt vagy egészséges rágcsálnivalót alig látni a kis kezekben. Elég elkeserítő látvány. Vajon ők később, fiatal, felnőtt korukban, hogy viszonyulnak majd a gyümölcsökhöz?

Bővebben...

Miért fontos a gyermekek egészséges táplálkozása?

 


Szülők, anyák vagyunk. Feladataink közé tartozik, hogy gyermekünk a lehető legjobb és a legtáplálóbb ételeket kapják. Miért ennyire fontos ez? Mert a fejlődő gyermekkori évek táplálkozása meghatározza az egész felnőttkor egészségi állapotát.

Bővebben...

A kisgyermekek a napi só szükségletük 300-400%-át fogyasztják el naponta


Általános egészségügyi probléma Magyarországon, hogy túl sok nátriumot fogyasztunk. Ennek legfőbb forrása a konyhasó (nátrium-klorid), amelyet nem csak az ételek közvetlen sózásával, hanem az élelmiszerek sótartalmával is elfogyasztunk.

Bővebben...

Az elhízott várandósok körében több a szülési komplikáció


terhes nőA várandós nő testsúlya ill. a terhesség alatt felszedett súlytöbblete egyaránt hatással lehet a szülés menetére és a születendő baba egészségére.  Az elhízás szülési komplikációkat okozhat, és növeli az újszülött esélyét a születési rendellenességekre, később pedig a túlsúlyra, szívbetegségekre.

Bővebben...

Ételallergia csecsemőkorban


csecsemőÉtelallergiás panaszok már csecsemőkortól, tápszeres és anyatejes babáknál egyaránt jelentkezhetnek. Milyen tünetek esetén gondoljunk ételallergiára? Mikor forduljunk orvoshoz?- erről kérdeztük dr. Hidvégi Edit gyermek gasztroenterológust, a Budai Allergiaközpont orvosát.

Bővebben...

RECEPTEK

Add a Startlaphoz