1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Gyurma sütés gyerekekkel

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 
Saját gyermekeimen tapasztalom, hogy bármit is tegyünk, akkor jó nekik, ha a felnőttek dolgaiba is be tudjuk őket vonni. Botond fiammal már egészen kicsi kora óta együtt főzünk, és mondhatom, egészen ügyes már a picur. Ünnepek előtt, vagy ha gyerekzsúrra készülünk, készítsünk a kisgyerekekkel keksztekercs tésztából például helyes kis sündisznókat.
Javaslom, mindenki válassza ki a neki legmegfelelőbb receptet, ezekből a RITA Konyhája sütés nélküli édességek kategóriában is jócskán találni.
Készítsük el a masszát, de az összeállításba, és a díszítésbe már vonjuk be nyugodtan az egészen kicsiket is.

A közös főzés szerepe a nevelésben
Az sem baj, ha csak maszatol, vagy éppen majszolgatja a kisgyerek a finom csokis tésztát, a lényeg, hogy együtt legyünk. Azzal, hogy bevonjuk a főzésbe, a szeretetünket is kifejezzük, valamint a gyerek úgy érzi, hogy komolyan vesszük őt is. Botondon tapasztalom, hogy mennyire fontos neki, hogy felnőttes feladatot bízunk rá.
Az együtt való főzés során, a folyamatos dicsérgetéssel növelni tudjuk a gyerek egészséges önbizalmát is, ami a későbbiekben csak hasznos lehet számára az önálló életben való boldogulásban.

Mutassuk meg a kisgyereknek, mit is szeretnénk pontosan.
Ne szóljunk rá, ha a konkrét feladat végzése során elkalandozik a figyelme. Például, ha süniket készítünk, ne szóljunk rá, ha mondjuk kígyót, csiga-bigát készít a tésztából. Ezzel is fejlődik a kreativitása, a képzelő ereje. Nagyon fontos, hogy folyamatosan dicsérjük, és megerősítsük abban, mennyire ügyes.
Ha mondjuk a gyurmázás közben megemlíti a kisgyerek, hogy ezt, vagy azt az apának készíti, tegyük félre az „alkotást”, és tényleg adjuk oda annak, akinek készítette. A gyerekek mindent számon tartanak. Nekik ez fontos, ne okozzunk nekik csalódást.

A közös sütögetésnek van a nevelés mellett egy másik fontos előnye, mégpedig, hogy lekötjük a gyereket. Azt vallom, hogy inkább kimosok pár ruhával többet (amiket közben óhatatlanul bekoszol), minthogy órákig hallgassam a nyafogást.

 

sütés gyerekekkel
A fotók a Habakukk alapítványi óvoda Pink csoportjában készült, miközben a gyerekekkel süniket készítettünk.Hozzászólások  

 
#1 cccccccccc 2011-09-24 17:47
bvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvcvvccvvcv ccvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv v vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvbbbbb bbbbbbbbbbbbbbb bbbnnnnnbnnbbbb bbbbbbbbbbbbnbn nnnnnnnnnnnnnnn nnnnnnnnnnnnnnn nnnnnnnnnnnnnnn nn vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvv
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL