1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Gyerekkel a konyhában

Vajas répafőzelék nyúlmájjal recept


Vajas répafőzelék nyúlmájjal A kesernyés máj fogyasztása erősen javallott a kisgyerekek számára a benne lévő vitaminok miatt. Ha édes ízekkel párosítjuk a májat, akkor sokkal könnyebb elfogadtatni a gyerekekkel is.

Bővebben...

Pudingos csoki kelyhek gyerekzsúrra recept


Pudingos csoki kelyhek gyerekzsúrra receptEzek a csoki kelyhek lufik segítségével készülnek. Ezt a csokis desszertet gyerekzsúrokra ajánlom, és akár gyerekekkel is elkészíthető, hiszen nagyon jó móka.

Bővebben...

Töklámpás – Halloween

A halloween a boszorkányok, szellemek, és egyéb kísértetek ünnepe, amit október 31.-én tartanak. Októberben ezért sokan készítenek maguknak töklámpást, ami a halloween egyik legfontosabb jelképe lett az idők folyamán. Ennek a lámpásnak az elkészítésében a gyermekek is részt vehetnek. Sőt mi több, a töklámpás készítése egyben egy közös program és készségfejlesztő játék is.

Bővebben...

4 évesen ebédet főzött magának

pizzaGondolom, mondanom sem kell, hogy nagyon büszke vagyok Botondra, aki 4 évesen elkészítette élete első ebédjét. Persze kapott hozzá némi segítséget, és nem is a legnehezebbel kezdte, de minden esetre nagy dolgot vitt véghez ezzel.

Bővebben...

Nálunk áll a bála a főzés során

A főzést lehet együtt is végezni, játékosan a babával. Rengeteg olyan mondóka, dal létezik, melyeket a főzés alatt énekelhetünk kicsinyeinknek. Már az egészen pici babával is játszhatunk így. Tegyük hordozóba, vagy pihenőszékbe. Lásson bennünket a főzés során is. Ha már nagyobb, adhatunk a kezébe fakanalat, lábos fedőt is, amivel zenélhet. Az alábbiakban összefoglaltam a mi kedvenceinket, remélem számotokra is kedves, közös pillanatokat szereznek majd!

Bővebben...

Tanítsuk meg önállóan enni a kisbabát

kisbabaIdőnként meglepődök azokon az édesanyákon, akik azért etetik akár 2 éves korukig a kisgyerekeiket, mert nem akarják, hogy minden étkezés során ruhát kelljen cserélniük. Csak éppen azt felejtik el, hogy a gyerek egészséges fejlődéséhez az önállóságra való szoktatás nélkülözhetetlen. Ráadásul csak a gyerekkel szúrunk ki, mert előbb, utóbb közösségbe kerül, ahol elvárások vannak.

Bővebben...

További cikkek...

RECEPTEK

Add a Startlaphoz