1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Meggypüré pulykahússal

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 
Hozzávalók: pulyka alaplében főtt combfilé, 1 szem burgonya, valamint 20-25 szem párolt meggy, kevés fahéj, pici édesítőszer (pl. stevia)

A meggyet megfőzzük (a meggyszószból ki lehet venni a kívánt mennyiséget még ízesítés és sűrítés előtt), majd kimagozzuk.
A levesben főtt krumplit, a meggyet és meggylevet, valamint egy evőkanálnyi húst összeturmixolunk egy csipet fahéjjal, és kevés steviával.
Ha kell, az alaplé levével hígíthatjuk a pürét.

FIGYELEM! Bizonyosodjunk meg arról, hogy minden magot eltávolítottunk a meggyből. Ellenkező esetben a baba fulladását is okozhatja a lenyelt meggymag. Ha mégis bent maradna egy mag, és a baba szájába kerül, ne habozzunk, azonnal vegyük ki a szájából a kezünkkel.

TIPP: Hús nélkül már 5 hónapos kortól is adható.



RECEPTEK

Add a Startlaphoz