1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Gyümölcsrizs kisbabáknak

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 
Hozzávalók: 1/2-1 csapott ek kerek szemű rizs, vagy rizspehely, kb. 5-10 dkg friss, idénygyümölcs, víz a pároláshoz (és a hígításhoz)
Ételtípus: desszert (uzsonna)

A rizst vízzel megpároljuk fedő alatt.
Figyeljünk oda arra, hogy ilyen kevés mennyiség könnyen leég, kvázi ne hagyjuk magában sokáig a tűzön. Közben megtisztítjuk a gyümölcsöket.
Én általában 2-3 féle gyümölcsöt is összeválogatok hozzá.
A gyümölcsöt meg is kell hámozni abban az esetben, ha vastag a héja (pl. barackfélék, szilva, dinnye, körte, stb.).
Pépesre turmixolom az egészet.
Ha kell, akkor még egy kevés forralt vizet is keverek hozzá, mert ha túl sűrű az étel, nehezem tudja lenyelni.
Megjegyzés: A rostosabb gyümölcsöket, mint például a sárgabarack, kicsit megfőzöm a rizzsel, de csak annyira, hogy a fontos vitaminokat ne veszítse el az étel.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL