1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Hírek, programok

Lassulj Budapest! Lassíts, hogy jobb életminőségben élj!


Hadarik RitaA 21. század rohanó világában szinte felfoghatatlannak tűnhet, hogy valakik arra akarják felhívni a figyelmet, hogy lassítsunk egy kicsit: figyeljünk jobban oda a körülöttünk lévő világra, és legfőképp önmagunkra. Holott egyre nagyobb létjogosultsága van ennek a mozgalomnak, illetve törekvésnek, hiszen egyre jobban szembetűnő a rohanás, a gyors megoldások okozta problémák.

Bővebben...

Egészséges ínyencfalatok – megjelent első receptes könyvem"Hadarik Rita séfként, népszerű és hiteles bloggerként is meg akarja mutatni, hogy milyen finomságokkal, milyen simán és villámgyorsan lehet „életmódot váltani”."

Bővebben...

Bloggercsajok, évzárás, Imázs Club


Oravecz Nórával kb. egy éve hozott össze a sors, és azóta szorgos figyelemmel kísérjük egymás munkásságát. Nóra hónapok óta küldi nekem a jobbnál jobb meghívókat olyan eseményekre, ahol a blogger világ (és nem feltétlen gasztro, sőt) kiemelkedő, de legalább is sokak által követett, főként női szereplői is meg szoktak jelenni. Őszintén szólva, rajongok a fiatalságért, a másságért, és mindig szomorúan mondtam le a meghívásokat, hiszen én gyakorló édesanya, és egy jó ideje keményen dolgozó nő is vagyok. December végén azonban lecsaptam a lehetőségre, eljött az én időm is, és csatlakoztam hozzájuk egy évzáró ebédre, amihez az Imázs Club biztosította számunkra a hangulatot, és a finom ételeket.

Bővebben...

Funky pho – vietnámi street food mindenkinek


phoNagyon ritkán járok étterembe, pedig szeretnék, csak valahogy nem jön össze. Most itt a nyár, amikor valóban a szabad időmet töltöm, gyerekek nyaralnak, és én végre felpattanhatok a bringámra, és bárhová elmehetek mondjuk ebédelni. Így jutottam el Éváékhoz is a Funky Phoba (ejtsd fö). Azonnal lett közös pont, a bringázás. Hiába, ez is ugyan úgy trendi most Budapesten, mint a street food, amit Funky Phoék profi szinten űznek.
Őszintén szólva, már hetek óta a pho levessel van tele a facebook hírfalam, és már nagyon fúrta az oldalamat a kíváncsiság, amikor végre összejött a nagy találkozás.

Bővebben...

Racionális bio konyha a Bakony tetején + egy nyereményjáték


Bakonyi sertésszelet, bevert tojás bakonyi módra. Ismerős ételek, amiket mind-mind paprikás tejfölös habarással, és általában gombával készítenek. Meglepő módon a Bakonyban nem elterjedt ezeknek az ételeknek a fogyasztása, csak valami okból kifolyólag így, ezen a néven lett ismert ez a fajta ételtípus. Csete István séffel, és Horváth Imre szállodaigazgatóval órákon át beszélgettem gasztronómiáról, a racionális bio konyha megvalósításáról, borokról, a bakonyi tájjellegű ételekről.

Bővebben...

Receptverseny - a legbonyolultabb recepteket keressük


Alapvetően az egyszerűség, átláthatóság, letisztultság híve vagyok; a konyhában is. De azért időnként rám jön az alkotási vágy, és készülnek bizony az én konyhámban is bonyolultabb ételek. Imádom a ’tervezési’ fázis izgalmait. Ilyenkor éjszakákon át álmodozok, tervezgetek, mit fogok a kiválasztott alapanyagokból kihozni, hogyan fogom őket tálalni. A megvalósítás során gyermeki izgatottsággal vetem bele magam a munkába, és kifejezetten élvezem, ha valami nem úgy sikerül, ahogy elgondoltam, mert akkor rögtönözhetek, és azt nagyon szeretem. A főzés utáni káoszt annyira már nem kedvelem, sőt. A kupi eltakarítása nem az erősségem, de hát muszáj. De most nem is ez a lényeg, hanem hogy most indult egy szuper RECEPTVERSENY, ahová Téged is szeretnélek meghívni!

Bővebben...

RECEPTEK

Add a Startlaphoz