1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Asztali etikett

Érkezés, rendelés, fizetés az étteremben

Bármilyen nyilvános helyre is megyünk, az ajtón minden esetben a férfi lép be először. Belépést követően megtartja az ajtót, hogy a társaságában lévő hölgy is beléphessen. Ezt követően arra is oda kell figyelnie a férfinak, hogy a hölgyet előre engedje. Asztalt a nő választ.

Helyes viselkedés az étteremben

Sokan úgy érzik, hogy ha idegen helyen vannak, az feljogosítja őket arra, hogy teljesen ellazuljanak, és ne figyeljenek a helyes viselkedési szabályokra. Ám ez téves szemlélet, főként, ha egy elegánsabb étteremben vagyunk.

Büfés étkezés alapszabályai

Nagyon divatosak mostanában a büfés rendezvények. Főként olyan alkalmakkor, amikor sok embert kell gyorsan, olcsóbban, ám mégis elegánsan étkeztetni. Még ha úgy érezzük, ilyenkor nem vagyunk reflektorfényben, ne feledjük, a helyes viselkedés szabályai ilyenkor is érvényesek. Főleg, ha egy vállalati rendezvényen, vagy egy elit fogadáson vagyunk.

A vendéglátás alapszabályai

vendéglátásHa az étkezésről esik szó, az emberek általában az ételekre és a hozzá kapcsolódó különböző receptekre, főzési tippekre gondolnak. Pedig ehhez a témakörhöz hozzátartozik az is, hogy az etikettről beszéljünk. Mit és hogyan illik elkészíteni, ha vendégeket hívunk, illetve, hogy az asztali etikett alapszabályai mit is tartalmaznak. A helyes viselkedés, a poharak, evőeszközök és speciális kellékek biztos használata, tudni, mit hogyan kell elfogyasztani – mindez igazán széppé és harmonikussá teszi a társasági étkezést.

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL