1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Ajánló

Lassulj Budapest! Lassíts, hogy jobb életminőségben élj!

Írta: Rita Konyhája

2015 június 18., csütörtök 05:17


Hadarik RitaA 21. század rohanó világában szinte felfoghatatlannak tűnhet, hogy valakik arra akarják felhívni a figyelmet, hogy lassítsunk egy kicsit: figyeljünk jobban oda a körülöttünk lévő világra, és legfőképp önmagunkra. Holott egyre nagyobb létjogosultsága van ennek a mozgalomnak, illetve törekvésnek, hiszen egyre jobban szembetűnő a rohanás, a gyors megoldások okozta problémák.

Bővebben...

Egészséges ínyencfalatok – megjelent első receptes könyvem

Írta: Rita Konyhája

2014 június 22., vasárnap 12:14"Hadarik Rita séfként, népszerű és hiteles bloggerként is meg akarja mutatni, hogy milyen finomságokkal, milyen simán és villámgyorsan lehet „életmódot váltani”."

Bővebben...

0

Bloggercsajok, évzárás, Imázs Club

Írta: Rita Konyhája

2014 január 02., csütörtök 18:44


Oravecz Nórával kb. egy éve hozott össze a sors, és azóta szorgos figyelemmel kísérjük egymás munkásságát. Nóra hónapok óta küldi nekem a jobbnál jobb meghívókat olyan eseményekre, ahol a blogger világ (és nem feltétlen gasztro, sőt) kiemelkedő, de legalább is sokak által követett, főként női szereplői is meg szoktak jelenni. Őszintén szólva, rajongok a fiatalságért, a másságért, és mindig szomorúan mondtam le a meghívásokat, hiszen én gyakorló édesanya, és egy jó ideje keményen dolgozó nő is vagyok. December végén azonban lecsaptam a lehetőségre, eljött az én időm is, és csatlakoztam hozzájuk egy évzáró ebédre, amihez az Imázs Club biztosította számunkra a hangulatot, és a finom ételeket.

Bővebben...

Szilveszteri és újévi gasztro babonák

Írta: Rita Konyhája

2013 december 27., péntek 17:45


Manapság mindennek szeretünk valamilyen jelentőséget tulajdonítani. Naponta olvassuk a horoszkópokat, és lelki tanácsadók sorait követjük napról napra a közösségi oldalakon. Mondhatni, szeretjük tudni, mi várhat ránk, de legalább is megerősítést szerezni erre vagy arra az életterületünkre.

Bővebben...

1

Funky pho – vietnámi street food mindenkinek

Írta: Rita Konyhája

2013 július 09., kedd 06:20


phoNagyon ritkán járok étterembe, pedig szeretnék, csak valahogy nem jön össze. Most itt a nyár, amikor valóban a szabad időmet töltöm, gyerekek nyaralnak, és én végre felpattanhatok a bringámra, és bárhová elmehetek mondjuk ebédelni. Így jutottam el Éváékhoz is a Funky Phoba (ejtsd fö). Azonnal lett közös pont, a bringázás. Hiába, ez is ugyan úgy trendi most Budapesten, mint a street food, amit Funky Phoék profi szinten űznek.
Őszintén szólva, már hetek óta a pho levessel van tele a facebook hírfalam, és már nagyon fúrta az oldalamat a kíváncsiság, amikor végre összejött a nagy találkozás.

Bővebben...

Racionális bio konyha a Bakony tetején + egy nyereményjáték

Írta: Rita Konyhája

2013 június 27., csütörtök 12:16


Bakonyi sertésszelet, bevert tojás bakonyi módra. Ismerős ételek, amiket mind-mind paprikás tejfölös habarással, és általában gombával készítenek. Meglepő módon a Bakonyban nem elterjedt ezeknek az ételeknek a fogyasztása, csak valami okból kifolyólag így, ezen a néven lett ismert ez a fajta ételtípus. Csete István séffel, és Horváth Imre szállodaigazgatóval órákon át beszélgettem gasztronómiáról, a racionális bio konyha megvalósításáról, borokról, a bakonyi tájjellegű ételekről.

Bővebben...

2

RECEPTEK

Add a Startlaphoz